Stappenplan leggen

Yes, daar ga je dan! Met jouw nieuwe kunstgras gaat jouw buitenruimte er fantastisch uitzien. Maar waar moet je beginnen? Geen zorgen! Wij hebben een eenvoudig stappenplan voor jou gemaakt, zodat jij zelf jouw kunstgras kunt aanleggen.

Meer informatie

Transformeer je buitenruimte met ons stappenplan: zo leg je zelf eenvoudig kunstgras aan!

Fantastisch! Jij gaat binnenkort jouw buitenruimte transformeren met het mooiste kunstgras. En hoewel het idee om het zelf te doen misschien wat intimiderend kan zijn, hebben wij het ultieme stappenplan voor je samengesteld. Het aanleggen van kunstgras is namelijk makkelijker dan je denkt! Met ons eenvoudige stappenplan en de juiste materialen, kun jij binnen no-time genieten van een prachtig gazon, balkon of sportveld. Wij zullen je stap voor stap begeleiden zodat jij zonder enige twijfel kunt starten aan deze geweldige klus.

Bekijk stappenplan

Stappenplan leggen

Stap 1: Maak je tuin, balkon of sportveld klaar

Voordat je aan de slag gaat met het aanleggen van kunstgras, moet je de ondergrond voorbereiden. Begin met het verwijderen van alle oude beplanting, gras, stenen en puin. Verwijder eventueel onkruid en egaliseer de ondergrond.

Stap 2: Leg het stabilisatiedoek en breng de stabilisatielaag aan

Leg het stabilisatiedoek op de ondergrond en zorg ervoor dat het goed vastligt. Dit voorkomt onkruidgroei en verstevigt de ondergrond. Breng vervolgens de stabilisatielaag aan. Deze laag zorgt voor een stabiele en egale ondergrond en kan worden samengesteld uit bijvoorbeeld zand en grind. Zorg ervoor dat de stabilisatielaag goed aangedrukt wordt en gladgestreken is.

Stap 3: Leg het kunstgras en snijd op maat

Leg het kunstgras op de stabilisatielaag en zorg ervoor dat het goed vastligt. Snijd het kunstgras op maat en zorg ervoor dat de naden goed op elkaar aansluiten. Dit kun je het beste doen met een stanleymes. Het is belangrijk om het kunstgras vanaf de korte kant te snijden.

Stap 4: Vul op met instrooizand en borstel het kunstgras op

Nadat je het kunstgras op maat hebt gesneden, vul je het met instrooizand. Hierdoor blijft het kunstgras mooi rechtop staan en is het beter bestand tegen intensief gebruik. Zorg ervoor dat je voldoende instrooizand gebruikt en verspreid het gelijkmatig. Vervolgens borstel je het kunstgras op, zodat de vezels mooi rechtop staan.

En klaar ben je! Nu kun je volop genieten van jouw nieuwe groene oase. Mocht je nog vragen hebben over het aanleggen van kunstgras, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Wij staan altijd klaar om je verder te helpen!